Sign

Overal waar je gaat en staat kom je voorbeelden van een sign tegen. Elk zichzelf respecterend bedrijf beschikt over een eigen, authentiek en gezichtsbepalend logo. Dit logo komt in alle uitingen van een bedrijf terug. Je ziet het staan op het gebruikte briefpapier, maar ook in de vorm van een stempel of op visitekaartjes. Een sign heeft een herkenningsfunctie. Het doel evan is het associëren met een bepaald idee of gedachtengoed dat schuil gaat achter het betreffende ontwerp. Zo zie je in veel eetgelegenheden dat er gebruik wordt gemaakt van klassieke lettertypen en warme kleuren, hetgeen het gevoel gezelligheid en sfeer moet oproepen. Welbekende ketens hebben grote palen met daarop slechts het logo voor hun restaurant staan.   

Verlichting

Deze logo's zijn directe herkenningspunten voor potentiële klanten. Logo's worden in de meeste gevallen al tientallen jaren tot zelfs wel honderden jaren gebruikt voor een bedrijf. Zo is bij het zien van het logo of het gebruikte lettertype meteen de link gelegd door de klant om welk bedrijf het hier gaat en wat voor producten ermee samenhangen. Ook het gedachtengoed van een bedrijf kan worden benadrukt met een sign. Als een bedrijf bijvoorbeeld erg gebrand is op milieuvriendelijke productie of biologische, ook wel gezonde producten, zal de kleur groen als snel in het logo verwerkt zijn. Het wekt een frisse en gezonde indruk en benadrukt de filosofie achter een bedrijf. Scholten Reclame kan ingeschakeld worden voor het ontwerpen van een sign.

Auto's

In de wereld van de auto's zijn emblemen van het merk niet weg te denken. Wanneer een logo of embleem van een driehoekige ster verschijnt, weten de meeste mensen direct om welk merk het gaat. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor het logo van een jachtluipaard of het logo van een staande leeuw. Deze logo's zijn vaak al zo oud als het merk zelf en gemonteerd op alle modellen wagens die ooit door het merk gefabriceerd zijn. Doordat de wagens oversl ter wereld het straatbeeld bepalen zijn mensen al snel bekend met het betreffende logo.  

Nieuwe technieken

De ontwikkelingen in de reclamewereld staan dan ook niet stil. Een goede manier om je sign extra te laten opvallen is om als het donker is dit logo te verlichten. Dit kan op verschillende manieren, zoals een spot op het logo laten schijnen. Ook het gebruik van zogenoemde lichtbakken komt vaak voor, hierdoor is het logo en wellicht een onderstaande slogan ook in het donker goed zichtbaar. Nieuwe technieken die zich aandienen zijn verlichtingsvormen gemaakt van LED. Deze nieuwe en snel groeiende vorm is goedkoop in het gebruik van electriciteit en valt veel meer op dan de gebruikelijke standaard verlichting. Hierdoor zie je steeds meer bedrijven overstappen op het gebruik van LED in allerlei kleuren.


Delen